Univerzális ablakpárkányok kis és nagykereskedelme

Műanyagpárkány.hu

Hogyan rakjuk fel a műanyag párkányt

Hogyan rakjuk fel az ablakpárkányt

AZ ABLAKPÁRKÁNY FELSZERELÉSE NÉHÁNY EGYSZERŰ LÉPÉSBEN!!!

1 lépés - A párkányunk felmérése

A párkány mélységének meghatározása

A párkány helyének meg mérése a párkány teljes hosszával és annak mélységével kezdődik. Ha már felkerült a szigetelés akkor egyszerű dolgunk van.

Ellenőrizzük hogy a párkány betolható-e a műanyag ablakunk alá, vagy csak ütköztetni tudjuk. Ha az ablak és a káva közt meg van a 2cm-es hézag a párkányunkat be tudjuk tolni az ablak alá, ha nincs akkor csak neki ütköztetve tudjuk felszerelni.

Ennek tudatában, a mélységet is megtudjuk már határozni. Tehát az ablak síkjának és a fal végleges síkjának távolsága +4 cm adja a jó mélységet. Ha csak ütköztetni tudjuk akkor elég a +3cm-is. A lényeg a jól felszerelt párkány 3 cm-rel lóg túl a falon amiből 1cm a vizor. Azért van szükség a faltól való eltartásnak hogy a lecsorgó vizet a falon túl vesse le, így megakadályozzuk a fal ázását.Ha még nincs fent a szigetelés akkor csak a tégla széléig mérünk és hozzá adjuk a tervezett szigetelés vastagságát.

(TIPP) Ha a vízmérték fém része befér egyenletesen az ablak és a káva közé, akkor biztosan befér a párkányunk is.

A párkány szélességének meghatározása

A káva legszélesebb pontja -0,5 cm. A párkány végzárója fel fogja venni a maradék helyet. Ha szigetelés még nem került fel akkor az ablak szélességét kell venni, a szigetelés a párkány és a kőfal közé fog bekerülni.

(TIPP) A panel lakásoknál a szélességet a káva legszélesebb pontja +1 cm adja, mivel itt a fal kifelé nyit.

2 lépés - A párkányunk helyének megtisztítása

A fal felületét nedves ruhával portalanítani kell, különben a Purhab, a poros felületre köt ami könnyen a párkányunk felválásához vezet.

3 lépés - A párkányunk méretre vágása

A párkányokat a megadott méretre szabva küldjük el,mindig derégszögbe vágva, ha a fal nem egyenes akkor a párkányt méretre kell vágni. Egyszerüen rajzoljuk fel a jó méretet a párkányunkra, majd vasfűrésszel vagy Flexel (1mm-es korong használata javasolt) vágjuk a kész méretre. A végzárókat vágjuk a párkánnyal megegyező méretüre.

(TIPP) Ha a vágásunk nem egyenes ne aggódjunk a végzáró eltakarja az egynetlenségeket.

4 lépés - az 1cm-es leejtés kialakítása

A párkánynak kifelé leejtést kell adni ahhoz, hogy a víz lefolyhasson róla (ez kültérre helyezés esetén igaz, de belülre sem árt). Célszerű a párkány aljára (a belső, ablak felöli részre) ragasztani 20 cm-es távolságonként egy-egy faéket, vagy műanyag darabokat, esetleg kis, lapos parafa lapokat, így biztosan egyenletes lesz a dőlésszög.

5 lépés - Purhabozás és lesúlyozás

Ha megvan a megfelelő ejtés a párkányunkat már bepróbáltuk és mindenet rendben találtunk akkor, egyenletesen Purhabozzuk be a párkány helyét és helyezzük fel a párkányt. Ha biztosak akarunk lenni hogy a purhab ne nyomja fel a párkányunkat egyenletesen elhelyezve súlyozzuk le.

6 lépés - szilikonozás és párkányrés takaró felrakása

Ha hab megkötött a párkányunkról levehetjük a súlyokat. A párkány végzáró és a fal szélét szilikonnal vékonyan húzzuk ki. Ha az ablak és a párkány közt hézag keletkezett, vagy már előre úgy állítottuk be hogy a réstakarót be tudjuk helyezni akkor azt szorítsuk be a hézagba.

(TIPP) Színes ablakpárkány esetén használjunk színtelen szilikont.

Hogyan rakjuk fel a műanyag takarólécet

A TAKARÓLÉC FELRAKÁSA NÉHÁNY EGYSZERŰ LÉPÉSBEN!!!

1 lépés - A takaróléc mérése

A takaróléc szélességének meghatározása

A már beépített és kipurhabozott ablakoknál a beépítési hézag egyszerű gyors eltüntetésére használjuk. Mérjük meg az ablak széle és a fal közti kipurhabozott távolságot.

Ahoz hogy az ablakra megfelelően tudjuk a takarólécet felrakni, 1-1,5cm-t legalább rá kell takarnunk az ablakra, ez a sáv lesz a ragasztandó felületünk. (Öntapadós takaróléc használata esetén itt fog a tapadó szalag felfeküdni az ablakra.

(TIPP) Ha az ablak pántok belógnak a kívánt méretbe azokat egyszerüen kivágjuk majd a takarólécből, így már kényelmesen elfog férni a helyén. Figyeljünk arra hogy csak adott méretű 3, 5 és 7cm takaróléceket tudunk vásárolni így a jó méret az lesz amelyik a megadott paramétereknek megfelel.

A takarlécet hosszának meghatározása

Mérjük meg az ablak káva hosszát és szélességét, ezek adják majd a megfelelő méreteket. Adjuk össze mennyi takarólécre van szükségünk.

2 lépés - A takaróléc helyének megtisztítása

Ha a purhabot nem vágtuk még le, akkor tegyük meg, figyelve hogy egyenesesen vágjunk az ablak síkjával megeggyezően. Majd ha végeztünk távolítsuk el az ablak védőfóliáját, és nedves rongyal töröljük tisztára.

3 lépés - A takaróléc felragasztása

Ha portalanítottuk az ablakunkat akkor kezdhetjük a felrakást. A káva szélességével megeggyező méretre vágjuk a takaró lécünket, majd Öntapadós takaró léc esetén lehuzzuk a ragasztó szalagról a fóliát, sima takaróléc esetén egyenletes kb. fél cm-es csíkban jó minőségű szilikonnal bekenjük a takaróléc bordázott oldalát, és az ablak egyik végénél megkezdve egyneletesen rányomjuk az ablakra követve a fal szélét.

(TIPP) Ha kész vagyunk a szegőlécezéssel körbe húzzuk ki a takaróléc és a fal találkozását szilikonnal. Fehér nyílászáró esetén lehet fehér szilikon használni.
műanyag parkany.hu

VÁRJUK KIVITELEZŐK ÉS VISZONTELADÓK JELENTKEZÉSÉT
Viszont eladói árgaranciánknak köszönhetően versenyképes árakat tudunk biztosítani minden kedves érdeklődőnknek

 viszonteladói program


MŰANYAG PÁRKÁNY KISKERESKEDELMI ÁRAINKBÓL

15cm-es műanyag párkány fehér


Bruttó 2,265 Ft/m helyett,

most akciósan 2,001 Ft/m

 párkány árak 

ALUMÍNIUM PÁRKÁNY KISKERESKEDELMI ÁRAINKBÓL

16cm-es alumínium párkány fehér


Bruttó 5,574 Ft/m


 párkány árak


Műanyag párkány - VÁGÁSI FELÁR NÉLKÜL AKCIÓSAN!!!

univerzális kültéri és beltéri műanyag párkányok raktárról